Мъжът от втория автомобил при инцидента на Себастиен Ожие е починал

Полския телевизионен канал Polish TVN24 е обявил, че мъжът който се е намирал на пасажерското място до шофьорката на автомобила с който се удрят челно Себастиен Ожие и Венсант Ланде е починал. Според телевизията в момента се разследва дали причината за смъртта му е в следствие от инцидента, понеже това се е случило след като е бил изписан от болницата.

Говорител на полската полиция е разкрил, че мъжът е бил откаран в болница за допълнителни прегледи веднага след инцидента. Докторите са го пуснали след като не са били намерени травми или наранявания изискващи лечение.

В събота състоянието на човека се е влошило внезапно като е бил изпратен медицински екип на място. По-късно е станало ясно, че е починал. Към момента няма яснота за това каква е причината, но е насрочена аутопсия за този вторник.

Също за вторник са били насрочени и допълнителните медицински прегледи на Себастиен Ожие, който според Яри-Мати Латвала няма яснота дали ще се състезава в рали „Латвия“.

„Изглежда, че ще премине през допълнителни медицински прегледи във вторник. След това ще имаме яснота за това дали ще се състезава в Латвия. Както знаете днес ФИА следи много стриктно подобни ситуации и е възможно те да се намесят ако се наложи. До колкото разбрах, той си е ударил главата леко, но тепърва ще имаме повече информация. Въпреки това за да участва той трябва да е на 100 процента в добро здравословно състояние а не на 99“, коментира Яри-Мати Латвала.

До тази ситуация се достигна след като по време на опознаването на рали „Полша“ Себастиен Ожие и Венсант Ланде се удариха челно с друг автомобил шофиран от дама, до която е стоял и мъжът, който за съжаление е починал.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]