Мурат Бостанджъ повежда след един доста оспорван втори ден от рали „Сливен”

SVI_9626Снимки: APIX Action Photography

Турския екипаж Мурат Бостанджъ/Онур Ватансевер (Ford Fiesta S2000) успя да завърши на чело след един доста труден втори ден, и въпреки десет секундното наказание след СЕ1 Сливен (поради закъснение на ЧК). Техните сънародници Ягиз Авджъ/Бахадир Гюценмез (Peugeot S2000) и нашенците Мартин Сурилов/Здравко Здравков, не им дадоха дори минутка да си отдъхнат, като шуменския тандем успяваше да отговаря на темпото на лидерския екипаж доста подобаващо поддържайки изключително малки разлики. В края на деня Бостанджъ/Ватансевер имат аванс от 4.2 секунди пред Авджъ/Гюценмез, след доста силна атака от страна на екипажа на “Castrol Ford Team Turkey” в СЕ7 Даулите 2.

Мурат Бостанджъ: „Започнахме трудно деня, с 10 секунди наказание от вчера. На всичкото отгоре в първия етап – Бяла се завъртяхме и загубихме около 15 секунди. След това обаче влязох в ритъм и постепенно започнахме да наваксваме загубеното. Утре обаче е дълъг ден и има тежки етапи. Особено Ичера, където преди имах инцидент. Сега обаче се надявам всичко да бъде наред. Целта ми е да финишираме и да вземем възможно повече точки за Европейския рали трофей. Искам да поздравя организаторите за перфектното рали, което са направили.“

Ягиз Авджъ: „Беше интересно състезание. Отсечките бяха трудни и хлъзгави. Имахме технически проблем с двигателя, но механиците провериха за какво става въпрос. Промених леко настройките на колата. Утрешните отсечки са много коварни и трудни, но се надявам да направим интересна битка. Браво на домакините, че са направили такова рали.“

SVI_0173Трети на 14 секунди от лидерите и с все още шансове за борба за победата са Мартин Сурилов/Здравко Здравков, като отново заложиха на техния типичен атрактивен стил на каране. „Стартирахме с нагласата да видим как ще тръгнат нещата в състезанието,” заяви Сурилов. „Започнахме добре и това ни даде възможност да поведем в класирането. За съжаление на Даулите, при спускането бе много трудно и загубихме време, повече при второто минаване. При първото спирачките понякога изобщо ги нямаше. Прегряваха!“

10421232_840596319380916_1039381438802651045_nСливенските асове Георги Василев/Стефан Добрев дадоха всичко от себе си и успяха да изградят добър аванс пред гонещите ги Игнат Исаев/Милен Илиев (Citroen DS3), въпреки десет секундното си наказание за фалстарт. Екипажа на „Дианел Рейсинг” е четвърти с пасив от над минута и половина зад Бостанджъ/Ватансевер. За съжаление техните преки конкуренти за титлата в Българския национален рали шампионат Боби Григоров/Ангел Башкехайов отпаднаха още в първия етап за деня СЕ2 Бяла 1, след един доста жесток удар на няколко завоя от финала на етапа. За радост на всички екипажът е добре, като отваря шанса на сливналиите за евентуална победа в шампионата още в домашното си състезание. В клас RC2 за националния шампионат отпаднаха Марко Стойчев/Йордан Батаклиев (Mitsubishi Lancer Evo IX) след излитане от пътя.

Лидери в RC3 и на пета позиция са Игнат Исаев/Милен Илиев, които за пръв път взимат участие зад волана на автомобила на Антон Титов Citroen DS3 R3T. Втори зад тях на минута и шестнадесет секунди са Золтан Бесеней/Пап Джорджи (Renaut Clio R3T) а трети са Христо Атанасов/Марин Иванов (Renault Clio). Станислав Владимиров/Чавдар Събев (Opel Astra) за съжаление отпаднаха поради технически проблем. Другия екипаж които взима участие в клас RC3 Емил Денев/ Богомил Ненов съща отпаднаха.

SVI_9894

Доста интересна бе и битката в RC4, като Рок Турк/Мартина Лазар (Peugeot 208) се бориха сериозно с пловдивския тандем Георги Гераджиев/Георги Гажев (Ford Fiesta), които бяха лидери по-време на сутрешните минавания. Разликата между двата екипажа е 32.8 секунди.

Рок Турк: „ В следобедните етапи бяхме на лимита. Гераджиев бе доста бърз сутринта, но ние все още се сработваме с моята нова навигаторка. За следобедните минавания направихме промени по записките, както и по настройките на колата.”

Георги Гераджиев: „ Деня мина доста добре за нас, доволен съм от целия отбор, както и от колата. Имаме ограничен брой гуми, като се опитвахме да бъдем точни в избора им. Не сме правили значителни промени по колата. Гледахме да караме стегнато и да се пазим от грешки.”

Трети е екипажът на Михаил Симеонов/Васил Георгиев с пасив от почти пет минути зад лидерите, като са плътно преследвани от Димитър Димитров/ Пламен Вълев с Honda Civic (+14.7 секунди). Дилян Станков/ Младен Карчев (Renault Clio) отпадаха поради технически проблеми, както и Георги Лазаров/Лазар Лазаров (Citroen Saxo).

В RC5 лидери са Григор Григоров/Янаки Янакиев (Hyundai i20) следвани от Дочо Цвятков/Линда Багерова (Hyundai i20) с пасив от 52.3 секунди. На трето място и с почти две минути пасив от лидерите са Васил Димитров/Емил Димитров (Citroen Saxo). Стефан Желязков/Иван Турлаков отпаднаха, както и Стоян Мечков/Христо Калчев.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]