Монца рали Шоу под въпрос. Ще има ли последен кръг от WRC през този сезон?

Промотъра на световния рали шампионат и ФИА правят всичко възможно за да се проведат и последните два кръга от календар 2020 на WRC. Настоящата ситуация с COVID-19 в Европа определено ескалира и все повече правителства затягат доста сериозно мерките.

В Белгия официално отмениха две ралита в които отборите от WRC трябваше да вземат участие с цел подготовка за рали „Ипр“. (Виж: Отменят рали Южна Белгия заради COVID-19. Ипр под въпрос?) Причината…COVID-19. Това определено повдигна върпоса: дали въобще ще може да се проведе рали „Ипр“? За сега обаче още няма ясни сигнали за това в каква посока ще поеме бъдещето на асфалтовото рали. Едно е сигурно и то е, че състезанието има нужният бюджет, като доста вероятно е то да се проведе без публика.

Не точно такава обаче е съдбата на „Монца Рали Шоу“, състезанието което ще сложи край на сезон 2020. Според редица издания и източници организаторите на надпреварата изпитват сериозни затруднения за да подсигурят нужния бюджет.

А защо е нужен по-сериозен бюджет от обикновения? Причината за това се крие в това, че е решено специалните етапи да са в околностите на пистата „Монца“ с оглед увеличаването на дължината на маршрута, което ще ангажира доста повече хора, материали и др. Парите ще се търсят от местните власти, но имайки предвид, че именно районът на Ломбардия пострада най-тежко от пандемията по-рано през годината шансовете за допълнителното финансиране не са много високи. Въпреки това още не можем да отпишем италианското рали докато не излезе и офицална информация по темата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]