Монца Рали Шоу може да се превърне в кръг от WRC

След редица слухове от уеб изданието DirtFish хвърлиха малко повече светлина по спекулациите за евентуалното въвличане на добре познатото ни „Монца Рали Шоу“ в сезон 2020 на световния рали шампионат.

Според DirtFish италианското рали, което се провежда по пътищата и трасетата на пистата от Формула 1 „Монца“, се очаква да се превърне в кандидат за последен кръг с дати 3-6 декември.

„Монца би имало доста смисъл за WRC – коментира източник на DirtFish. – Състезанието разполага с достатъчно километраж в околностите около пистата, за да се превърне в нещо доста интересно.

„Това би било мащабно единично мероприятие събиращо елита на световния рали шампионат. За отборите това би бил доста нискобюджетен финал на сезона, а ако правилата позволят може да се разполага и с контролирана публика.“

Журналиста Дейвид Еванс смята, че дори и да не бъде кръг от шампионата „Монца Рали Шоу“, може да се проведе под шапката на промоутъра по подобие на рали „Естония“ през миналата година. Той също смята, че това състезание би било перфектният момент за Pirelli да поемат щафетата, като официален доставчик на гуми на шампионата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3002 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]