ММС даде зелена светлина на нова автомобилна федерация у нас

Днес в официалната страница на Министерството на младежта и спорта (ММС) бе публикувана новината, че министерството е отнело лиценза за провеждане на автомобилни надпревари на територията на България на БФАС на 18.04.2019 г. (линк)  Така всички български пилоти с лиценз от БФАС освен, че нямат право да взимат участия в международни надпревари, но и нямат право да участват в каквито и да е било кръгове под шапката на БФАС, която официално е нелегитимна. Подобен проблем ще имат и организаторите на надпревари у нас, които вече имат издадена виза от страна на БФАС.

Ден след това решение (19.042019) от страна на ММС се издава лиценз на изцяло нова федерация по автомобилен спорт на име „Автомобилна федерация на България“ (АФБ). Така считано от днес за държавата, както и за ФИА българския автомобилен спорт се управлява от съвсем ново сдружение.

Справка от търговския регистър

След справка в търговския регистър, това сдружение се оглавява именно от г-н Камен Михайлов, който е човекът от СБА (Съюз на българските автомобилисти – сдружението държащо лиценза на ФИА) отговарящ за коренспонденцията с ФИА.

В крайна сметка, така се слага край на мъките и драмите покрай БФАС, които буквално само и единствено вредят на спорта. Както се казва „двама се карат а третия печели“.

Въпреки че, някой от проблемите със спорта у нас приключват, сега тепърва се очаква да се сблъскаме със съвсем нови, за които изникват множество въпроси на част от които Михайлов отговаря в изявление до една единствена медия у нас.

В това изявление Михайлов заявява че, АФБ ще счете всички индивиндуални и клубни лицензи издадени от БФАС без да се налага повторни такси.Също така АФБ ще възприеме и приетия календар от БФАС за сезон 2019.

В заключение, автомобилния спорт у нас за хубаво или за лошо се очаква да поеме по нова посока, като само времето ще покаже дали действията на г-н Михайлов и екипът му ще доведат до така дългоочаквания възход на спорта у нас. А ние ще следим темата възможно най-изкъсо в очакване на официален коментар и от страна на БФАС.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]