ММС вписва отново клубове на АФБ в своя регистър след жалбa от страна на федерацията

Снимка: Deniz Mustafa

Вчера, на официалната Facebook страница на АФБ, бе публикувана информацията, че от Министерството на младежта и спорта са възстановили клубовете на федерацията.

„Днес, 27.02.2023 г., в резултат на подадени жалби от страна на АФБ и членуващите в нея спортни клубове, в публичния регистър на ММС отново бяха вписани всички клубове – членове на АФБ. В следствие на това и съгласно предвидената в ЗФВС клауза, те ще имат право да упражняват спортна дейност до избор на нова федерация, но не повече от 6 месеца. Вярвам, че това е крачка в правилната посока. Извършеното от ММС вписване ни показва, че в името на спорта – неговото запазване и развитие, е възможно да има сътрудничество между всички участващи по един или друг начин в него“, се гласи в публикацията.

При бърза справка в публичния регистър на спортните клубове видяхме, че всичките 59 клуба на АФБ наистина са възстановени, а самата федерация, както и БФАС, продължават да липсват от публичния регистър на федерациите.

С тази промяна на практика клубовете на АФБ ще имат правото да организират спортни мероприятия за не повече от 6 месеца, което означава, че е възможно сезон 2024 да стартира по план. В подобна ситуация се намираше и БФАС през 2022 година. Тогава в регистъра фигурираха дванадесет клуба на БФАС, които имаха правото да организират състезания.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]