Млад български картинг талант с уроци от Андреа Кругнола

Снимки: Личен архив Мартин Стоянов

12 годишния картинг състезател Мартин Стоянов премина през курс за рали пилоти на известното италианско рали училище „Виторио Канева“, през което са минали имена като Крум Дончев, Крис Мийк, Есапека Лапи, Мадс Остберг, Андрес Микелсен и др.

Българина бе напътстван от италианския национален рали шампион за 2020 година Андреа Курнола, който имаше задачата да запознае младия Мартин за пръв път с Peugeot 208 Rally4 на пистата „Франчиакорта“.

Кругнола и екипа на Виторио Канева подложиха Мартин на своята програма за пилоти под 18 години, като преди да се качи зад волана на състезателния автомобил той навъртя няколко обиколки с шосейно Renault Clio.

След края на деня Кругнола е изявил своето впечатление от работата на Мартин, който много бързо се е адаптирал към Rally4 автомобила и е следвал изключително добре неговите инструкции.

Следващото сядане зад волана на рали автомобил за Мартин Стоянов ще бъде на макадам, като още няма яснота кога и къде ще се случи това. Можете да следите кариерата на младия пилот от неговата Facebook страница (линк).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]