Млад австриец почти разби конкуренцията на рали Янер със своята Мазда

Снимки Jan Marek за ewrc.cz

Австриецът Симон Вагнер и навигаторът му Жералд Винтер бяха на косъм от победата във възобновеното рали „Янер“ . Това щеше да е една нормална новина ако дуото не поведе в домашната си надпревара зад волана на Мазда 323 GT-R преборвайки се със седем автомобила от R5 хомологацията на ФИА и още поне 20 автомобила от клас RC2.

Сега може би ще кажете, че Вагнер е извадил късмет, но определено не е така. Въпреки че, спечели един специален етап пилотът на заветната Мазда записваше през цялото време времена в топ четири, показвайки една невероятна езда зад волана на толкова стар автомобил дишайки зад вратът на лидера Ники Майер-Мелнхоф с Форд Фиеста R5.

Ники Майер-Мелнхоф с Форд Фиеста R5

До средата на втория ден Мелнхоф водеше в надпреварата убедително, докато в първата отсечка след  съботния обеден сервиз, неговият автомобил не получи повреда в горивната помпа.  Така Винтер излезе начело завършвайки и последният етап от надпреварата с аванс от над половин минута. За съжаление за младият австриец скоростната кутия на неговата Мазда не издържа и той отпадна в прехода от последният етап към сервизният парк на няколко километра от финалната естакада.

В крайна сметка победител на едно изключително атрактивно за гледане рали „Янер“ е Йохан Кефербок с навигатор Ханес Грюндлингер с Фиеста R5.

Йохан Кефербок и Ханес Грюндлингер с Фиеста R5

Определено очакваме с нетърпение следващото издание на ралито, като желанието на организаторите е ралито да се завърне в календара на Европейският рали шампионат.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]