Младеж с дислексия създаде уникален по рода си рали автомобил.

MC2-Front-Photo-by-Geoff-Ridder
През миналата седмица в Нова Зеландия бе представена последната интерпретация на така наречената „национална хомологация“ (Виж видео по-долу). На външен вид автомобилът прилича на модел от Peugeot, но разполага с 3,5 литров V6 двигател от Formula Renault. Задвижване 4х4 и 6 степенна кутия разработена от Sadev. Този така различен автомобил сглобен и създаден в хамбар, е дело на 21 годишният Алекс Келси и неговите приятели.

Alex-Kelsey-1_2
Самият Алекс, който има дислексия (неспособност за четене и разбиране на прочетеното) е най-младият победител в кръг от националният новозеландски шампионат.Дизайнът на целият автомобил е съзаден от самият Келси, по автомобилът има части от Subaru и ред други състезателни машини. Неговият баща е бивш механик на новозеландският пилот Род Милър.

Младият Келси заявява че, този проект е вдъхновен от известният новозеландски мотоциклетен инженер и емпресарио Джон Бритен, който също е имал дислексия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]