Млада надежда поведе в рали Кипър

Младата надежда на Шкода Моторспорт Юсо Нордгрен и неговия навигатор Тапио Суоминен са лидерите в рали „Кипър“, след един драматичен ден. Финландското дуо завърши деня с аванс от 4.6 секунди пред местните звезди Симос Галатариотис/Антонис Йоану (Шкода Фабия R5). На трето място след първия същински състезателен ден се наредиха Бруно Магалаеш/Уго Магалаеш (Шкода Фабия R5) изоставайки на само 4.2 секунди от кипърския екипаж.

В драматичен обрат,Нордгрен успя да се възползва от проблемите на фаворитите и излезе начело. Един от тези фаворити бе Насер Ал-Атия (Форд Фиеста R5), който спука на два пъти гума в първи и втори етап за деня, оставайки без резервна гума. За следобедните минавания катареца взе само една резервна гума, като в последния етап той стигна до финиша на три гуми. Въпреки проблемите си Ал-Атия успя да задържи четвъртото място, за разлика от Алексей Люкянук, който излетя от трасето в четвъртия етап за деня.

Местната надежда Александрос Цулофтас трябваше да бъде позициониран на подиума, но той спря на преди финала на последния етап за деня с повредено окачване и бе звъзможност за ремонт на място. Така Норберт Херчиг (Шкода Фабия R5) затваря челната петица с изоставане от 13.5 секунди от Ал-Атия.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]