Мишлен ще носят зимни гуми в Монца

От Мишлен са решили да вземат с тях гуми за зимни условия без шипове за предстоящото рали „Монца“, въпреки че ФИА не са разрешавали екипажите да имат избор между четири вида гуми за италианското рали.

Рали „Монца“ е на път да сложи край на сезон 2020 с 241 състезателни километра. Решението на френския производител на гуми е повече от резонно, след като част от етапите се намират в алпийската част на Бергамо, където шансовете за сняг са доста големи.

От Мишлен заявиха, че не искат да плашат никой а по-скоро да се застраховат за евентуални непредвидими ситуации. Освен тях французите ще доставят и гуми за дъжд.

Това решение обаче се оказва, че идва по молба на отборите, които се притесняват сериозно за условията на съботните етапи.

„Обяснихме на ФИА, че отборите имат притеснения относно съботните етапи – коментира за Dirtfish Арнауд Реми, рали мениджъра на Мишлен. –  Имайки това в предвид, ние ще вземем гуми за зимни условия. Това ще са гуми без шипове, като също е и вероятно въобще да не бъдат ползвани. Това е последното ни състезание, като официален доставчик на шампионата и не искаме да поемаме излишни рискове.“

Според местните жители е напълно нормално в тази част на Алпите в ранния декември да има сняг и лед по пътищата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]