Мишел Нандан: R5 с вероятност да преминат на смяна на скорости с лопатка

Шефът на Хюндай Моторспорт Мишел Нандан, разкри преди няколко дни в интервю с Мартин Холмс, че има вероятност през сезон 2018 от ФИА да изискат смяната на скоростите при R5 автомобилите да се случва чрез лопатка (Paddle Shift) вместо настоящият лост.

„За сега по-голямата част от работата е да бъдат предложени различни видове настройки за различните видове етапи – коментира Нандан в интервюто работата по i20 R5. – Също така работим върху различни елементи за подобряването на автомобила като цяло.

„Вероятно е да се възползваме от жокерите на ФИА за развитие на автомобилите в средата или дори в края на тази година. Има вероятност R5 автомобилите да разполагат със смяна на скоростите чрез лопатка за следващият сезон. Ние работим по този аспект, като имаме нужда да направим още тестове.“

Корейският тим също така за сега ще замрази замисленият проект по създаването на R2 автомобил, който се следи изкъсно и в България от екипът на Hyundai Racing Trophy. Причината за това е породена от почти сигурната промяна в изискваният за тези автомобил за сезон 2018. Според редица източници от ФИА имат желание да се насочат към R2T спецификацията заедно с различни други промени, които за сега не са ясни.

По настоящем единствено от М-Спорт произвеждат автомобили от R2T хомологацията, като специфичното за нея е, че автомобилите разполагат 1.0 литров двигател снабден с турбо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]