Мишев и Янакиев с победа в TER2WD на рали Трансилвания

Снимка: Антония Кондева (Рали Твърдица-Елена 2020)

Никола Мишев и Янаки Янакиев взеха участие през настоящия уикенд в рали „Трансилвания“. Румънското рали е част от TER, ERT зона Балкани и националния им шампионат, като цели 63 екипажа стартираха в първия етап от асфалтовата надпревара.

Деня на нашенците започна с второ най-добро време в SS1 Tarnita в RC4 зад местните звезди Норберт Майор/Мария Франческа Майор (Peugeot 208 R2), които постигнаха с цяла минута по-добро време от нашенското дуо и буквално ги отказаха от борбата за първото място в RC4.

TER2WD обаче се оказа повече от благоприятно за Мишев и Янакиев. Основните фаворити за съжаление отпаднаха след инциденти и технически причина. Така българите поведоха в петия етап с аванс от 19,8 секунди. SS6 не се проведе поради голямото закъснение след множеството инциденти в SS4 и SS5, като дори и старта на SS7 закъсня значително. В крайна сметка Мишев и Янакиев взеха победата в TER2WD с аванс от 7,8 секунди. В RC4 те завършиха на втора позиция.

Публикувахте от Transilvania Rally в Петък, 25 септември 2020 г.

Победители в генералното класиране са Симоне Темпестини и Серджио Иту (Skoda Fabia R5), които спечелиха надпреварата с аванс от почти минута и половина пред Богдан Маришка/Себастиан Иту (Ford Fiesta R5).

На третото място в рали „Трансилвания“ завършва добре познатия у нас екипаж на Дан Гиртофан/Турдор Марза (Skoda Fabia R5). Можете да видите пълното класиране от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]