Мирослав Ангело и Недялко Сивов са лидери след първия ден от рали Стари Столици

Екипажа на Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) завърши първия ден от 49-тото рали „Стари Столици“, като лидери с аванс от 11 секунди. Представителите на АСК „Мегапорт“ дадоха най-добри времена във всичките четири етапа за деня, като най-близо то тях бе тандема на Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo IX.

На трето място след първия ден се намират шампионите за 2017 Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2). Екипажа на АСК „Марина Моторспорт“ участва в една интересна битка с миналогодишните победители на рали „Стари Столици“. Разликата между двата екипажа е от 7,2 секунди в полза на Стратиев/Борисов.

Местния екипаж на Христо Атанасов и Марин Иванов показа страхотна езда благодарение на новите настройки на своя Citroen C2, като така те заемат  пето място в генералното класиране и второ при автомобилите с един двигателен мост.

Шестата позиция в генералното класиране е за екипажа на Станислав Владимиров и Чавдар Събев (Opel Astra), които са в сериозен двубой за лидерската позиця в RC3 с Антон Титов/Динко Георгиев (Citroen DS3 R3T Max). Разликата между двата екипажа е от едва 3,7 секунди.

Завърналите се в националния рали шампионат Даниел Попов и Ангел Башкехайов заемат осма позиция зад волана на новия им автомобил Opel Adam Cup, въпреки проблемите със спирачките.

Челната десетка се затваря от третите в RC3 Емил Денев и Богомил Ненов (Renault Clio) и лидерите в група E Георги Янков и Цветан Балжиев (Subaru Impreza).

Калин Бенчев и Александър Спиров, лидерите в шампионата при група Е, отпаднаха още в СЕ2 Пивовата след като тяхното Subaru Impreza N14 получи доста сериозна повреда в двигателя.

Днес на екипажите им предстоят пет скоростни етапа с обща дължина от 47,8 състезателни километра.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]