Мирослав Ангелов с атака в сутрешните неделни минавания от рали Стари Столици

Снимка: И.Телкеджиев

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев са най-бързия екипаж в днешните неделни сутреши минавания от рали „Стари Столици“. Двамата спечелиха и двата специални етапа успявайки да намалят изоставането си спрямо лидерите Мартин Сурилов/Здравко Здравков с 11,5 секунди.

Водачите от своя страна дадоха максимално близки втори времена залагайки на умерено и контролирано темпо. Разликата между двата екипажа вече е от 36,6 секунди. На трето място продължават да се намират Георги Василев/Стефан Добре, които изостават на почти минута и половина зад Ангелов/Гаджев.

Днешните условия в шуменското плато са една идея по-благоприятни от тези на вчерашния на юг от Шумен маршрут. Липсата на мъгла определено помага на екипажите, които въпреки всичко се състезават при температури от около 12 градуса.

Зад челната тройки продължават да се намират Антон Титов/Динко Георгиев (Skoda Fabia R5). Екипажа на АСК „Мегапорт“ е далеч от челото, но задачата им днес да опазят позицията си от Даниел Попов/Ангел Башкехайов (Peugeot 208 Rally4, RC4) е доста по-приоритетна.

Попов/Башкехайов, които са и лидери в RC4 определено започнаха да „хващат цаката“ на своя автомобил в тези сложни условия продължавайки да записват времена в топ пет. С това си представяне днес техния аванс спрямо намиращите се на шесто място в генералното и на второ в RC4 Денис Станчовски/Явор Брънков (Peugeot 208 R2) е от 39,9 секунди. Екипажа на АСК „Престиж“ от своя страна днес има една цел и тя е да завърши взимайки максималния набор от точки с оглед битката за титлата.

Христо Атанасов/Марин Иванов (Citroen C2 R2, RC4), Дилян Станков/Йордан Йорданов (Peugeot 208 R2, RC4) са седми и осми, като и двата екипажа са на голяма разлика един от друг.

В челната десетка след днешните два специални етапа влязоха Станислав Владимиров/Чавдар Събев. Заедно със своята Astra GSi те се изкачиха напред в генералното класиране и вече са лидери в RC3N. За съжаление те трябваше да наследят първата позиция в класа си, след като Левент Ризов/Добрин Арабашев претърпяха инцидент. Още в първия етап за деня СЕ „Пивовара“ те се удариха странично в ляв завой. За щастие екипажа е невредим и бе откаран в болница за допълнителен преглед.

Никола Мишев/Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4) са последния екипаж в топ десет, като те изостават с 5,4 секунди зад Владимиров/Събев.

Вторите минавания през СЕ „Пивовара“ и СЕ „Лозево“ ще бъдат възабновени със старт от 11:47 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]