Мирослав Ангелов почина след тежък инцидент

Четирикратният национален рали шампион на България, Мирослав Ангелов, ни напусна днес след тежък инцидент по време на подготовката му за последния кръг от макадамовия шампионат на Румъния.

Злощастният инцидент се случи след като неговата Skoda Fabia R5 се удари челно в бетонен блок, след което отскочи в друг бетонен блок. Веднага след това автомобилът се запали, но Георги Гаджев успява да излезе и измъкне Мирослав Ангелов от него преди да изгори.

В 11:42 часа е подаден сигнал към МВР-Шумен за инцидента, и според очевидци на място пристигна линейка изключително бързо.

Към момента информацията, с която разполагаме, е, че Мирослав Ангелов почина в болницата в Шумен, докато Георги Гаджев има фрактура на таза и в момента се намира под наблюдение.

„Да, господинът беше докаран от екип на Спешна медицинска помощ след ПТП в крайно тежко общо състояние, без да могат да се отчетат витални показатели. Продължихме реанимацията в пълен обем, започната от линейката, но въпреки усилията, без резултат“, казва д-р Стела Кръстева пред dariknews.bg и BGNES.

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев се подготвяха с бившия заводски пилот на Mitsubishi Motorsport, Кристиан Солберг.

„Искрено съжалявам за това, което се случи. Това беше истински кошмар. Миро беше много добър пилот, но и страхотен човек. Истински джентълмен. Останах със страхотни впечатления от него. Изказвам своите съболезнования на семейството и близките му,“ казва Солберг пред BTV.

BGRallyHD.com изказва искрените си съболезнования към семейството, приятелите и феновете на Мирослав Ангелов. Всички знаем колко се раздаваше и какъв човек бе той! Почивай в мир, Миро, ще те помним вечно!

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]