Мирослав Ангелов поведе в рали България, Димитър Илиев му диша във врата

Снимки: Мартин Нацев

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов са лидерите след днешния първи състезателен ден от юбилейното 50-то издание на рали „България“.

Екипажът Мегапорт Рейсинг завърши деня с минимален аванс от 2.6 секунди пред Димитър Илиев и Петър Стойчев след зрелищна битка по отсечките край Шумен.

Днешния изключително натоварващ ден протече и с множество интересни моменти за голяма част от екипажите. В SS1 Ангелов, Илиев и Дан Гъртофан с навигатор Тудор Марза записаха топ 3 времената, като разликата между тримата бе едва 1.1 секунди. На следващата отсечка Илиев/Стойчев записаха идентично време с това на Ангелов/Сивов, като така битката продължи цялата сутрин.

На трето място до финала на първия ден достигна екипажа на Йордан Атанасов/Янаки Янакиев. Дуото на АРТ Рейсинг не успя да се противопостави на R5-тиците, но ня няколо пъти успя да ги притесни.

Дан Гъртофан и Тудор Марза, започнаха добре в първото си участие на рали „България“, като изключително малко не им достигаше, за да притеснят напълно лидерите Ангелов и Илиев. Проблем с шпилките буквално секунди преди да излязат от обедния сервиз ги принуди да работят повече от позволеното по своя автомобил. Заради забавянето в отстранияването на този проблем румънския екипаж получи наказание от 1:30 минути .

Челната петица се затваря от синът на Гъртофан – Андрей, който със своя навигатор Дору Врая се движат изключително успешно по непознатите български етапи.

Георгос Дудас/Кристиан Шабо са шести със своето Пежо 208 R2. Унгарците имаха проблем с електрониката на своя автомобил в последния етап за деня, но се представят отлично. Впечатляващо завършиха деня Тодор Атанасов/ Владимир Владимиров, които се състезават с ВАЗ 2108 и са лидери в група Е. В генералното подреждане варнеците са седми.

Станислав Владимиров и Чавдар Събев водиха страхотна битка за лидерството в клас RC 3. Въпреки проблемите с прегрелия двигател във втората отсечка, двамата успяха да избият разликата до първото място в класа и завършиха осми в генералното класиране след първите 11 скоростни отсечки.

Антон Титов/Динко Георгиев и дебютиращите зад волна на R2 автомобил Денис Станчовски/ Младен Карчев допълват топ 10 на юбилейното рали „България“ след първия ден.

Пълните резултати можете да намерита от тук.

50. Rally Bulgaria – Leg 1 Highlights

Кадри от първия състезателен ден на юбилейното 50-то рали "България". #bgrallychampionship #RallyBulgaria2019

Публикувахте от Bulgarian Rally Championship в Събота, 11 май 2019 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]