Мирослав Ангелов и Георги Гаджев четвърти в рали Сибиу

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) завършиха макадамовото рали „Сибиу“ на четвърта позиция в генералното класиране. Дуото на АСК „Мегапорт“ изостана с почти седем минути зад победителите Симоне Темпестини/Серджу Иту (Skoda Fabia Rally2 evo), които записаха осем от десет етапни победи бивайки недостижими за своите конкуренти.

Резултата на Ангелов/Гаджев в рали „Сибиу“ до момента е най-доброто им класиране в съвместната им кариера на макадам. През миналата година те завършиха първото си макадамово състезание  рали „Молдовей Бакаулуй“ на седма позиция, което означава, че тяхното представяне през този уикенд показва сериозен напредък.

В края на първия ден вчера на нощния етап имаше много прах и не успях да бъда уверен напълно в записките, а пътят не се виждаше„, коментира трудните условия Мирослав Ангелов.

Оказа се че дуото на АСК „Мегапорт“ не е разполагало с достатъчен брой гуми и се е наложило да менажират възможно най-добре ресурса с който са разполагали.

Разполагахме с ограничен брой гуми за това състезание, защото не бяхме сигурни в макадамовата програма за годината поради очакванията да караме на асфалт в България. В последните етапи бяхме с по-твърди гуми от това, което искахме, реално нямахме средната по твърдост смес.

Имахме доста премеждия в състезанието, както и ударена броня, късмет е, че не отнесохме дървото. Без опит мисля, че се справихме много добре. Много съм доволен от резултата за отбора и работата. Определено макадамът ми допада. Във вторник със съдействието на екипажи от Румъния направихме организиран тест на 40 км от Сибиу и навъртяхме около 50 км, за да изпробваме настройки и гуми“, допълва Мирослав Ангелов след финала.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]