Мирослав Ангелов и Георги Гаджев поведоха в рали Сливен

Снимка: Мартин Нацев

Екипажът на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев са лидерите след първия ден от рали „Сливен“. Дуото на АСК „Мегапорт“ зададе темпото още от самото начало спечелвайки всички етапи освен SS Sliven.

„Доволни сме от първият ден – коментира Ангелов. – Започнахме внимателно с първите две отсечки, като заложихме на средната смес гуми. Не сме имали проблеми освен че, застиганахме 0-лата. На супер специалния карахме стегнато и се пазехме от бордюрите.“

На второ място с изоставане от 47.5 секунди са Дан Гиртофан/Тудор Марза. Шампионите в ERT стартираха с резерв, като за съжаление до края на деня не успяха да достигнат темпото на техните преки съперници.

: „ Не е лесно рали – разясни Гиртофан. –  Турдно е да опознаеш конфигурацията само с две преминавания. Не искахме да взимаме големи рискове. Караме за феновете и да се наслаждаваме на уикенда. Използваме ралито и за да се подготвим за следащият кръг на нашия шампионат. Проблеми имахме, след като застигнаме 0-лата в една много бърза и сляпа част. Това ни разконцентрира, но в края на деня местните момчета са много бързи.“

Тихомир Стратиев/Недялко Сивов са трети с техният автомобил Форд Фиеста Proto. В едва второто си състезание с този автомобил и с изцяло нов навигатор Стратиев, успя да се нареди в челната тройка, въпреки проблемите които имаше.

„ Стартирахме с една идея по-плахо, но с добро темпо – обясни варненецът. –  Разбира се още свиквам с автомобила. Във втората отсечка увеличих темпото, но изпуснах траекторията на един завой и имах лек удар с мантинелата. Това ме разконцентрира, понеже колата беше с изкривена джанта. В следващата отсечка решихме да караме по-предпазливо, но пък един от задните амортисьори беше изпуснал и това ни коста още доста време. Следобед нямаше, как да застигнем колегите и решихме да караме за забавление за нас и за публиката.“

С изоставане от 48.5 секунди зад Стратиев/Сивов и на четвърта позиция са екипажа на Йордан Атанасов/Янаки Янакиев. Дуото на АСК „АРТ Рейсинг“ продължава да затвърждава позицията си в ERT2 шампионата повеждайки в класът си в европейския рали трофей.

Лидери при автомобилите с един двигателен мост и в клас RC4 са Григор Григоров/Мартин Милушев. Новосформираният екипаж успява да се сработи добре постигайки добър резултат в края на първият ден.

Начело на RC3 са Антон Титов и Динко Георгиев, които се намират на седма позиция в общото генерално класиране  с аванс от 9 секунди пред дебютиращите с Peugeot 208 R2 на Дилян Станков/Йордан Йорданов. Сливенският екипаж определено впечатли местните фенове с доста добра езда, въпреки малкото си километри с този автомобил.

Мустафа Чакал/Озден Чакал, вторите в RC3 Станислав Владимиров/Чавдар Събев и Христо Атанасов/Марин Иванов затварят челната десетка.

Драма за Чакал още в пурвата отсечка за деня

Освен основното рали, организаторите от АСК „Скорпион“ организираха и кръг от рали спринт шампионата чиито победител е екипажа на Миросла Ангелов/Георги Гаджев.

Втори с изоставане от минута и половина е екипажа на Георги Василев/Стефан Добрев, докато Антон Титов/Динко Георгиев са трети.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]