Мирослав Ангелов за поредна година с участие на макадам в Румъния

Снимки: Личен архив Motorsport Academy

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев продължават своята програма извън България. Дуото на АСК „Мегапорт“ ще вземе участие през този уикенд в румънското макадамово рали „Сибиу“. Това ще бъде второто рали за сезона за родния екипаж, който взе участие преди няколко седмици в турското рали „Ескишехир“, където завършиха на четвърта позиция в генералното класиране.

Сред техните конкуренти в рали „Сибиу“ ще бъдат топ румънската надежда Симоне Темпестини, който ще стартира зад волана на Fabia Rally2 evo, Себастиан Барбу (Skoda Fabia Rally2 evo), Адриан Теслован (Ford Fiesta R5), Кристиан Долофан (Citroen C3 Rally2) и Адрей Гиртофан (Skoda Fabia Rally2 evo). Общия брой на заявените екипажи в рали „Сибиу“ е 58, като от тях 13 са в клас RC2.

Маршрута на надпреварата е разделен в два дни, като първия ден стартира утре от 14:48 ч. с 16,21 километровата отсечка Гатул Бербекулуй. Общата състезателна дължина на петъчния ден е от 60,82 километра, разпределена в общо пет специални етапа. В събота са предвидени още пет специални етапа с обща дължина от 71,89 километра.

Часови график

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]