Министерството на спорта тихомълком върна лиценза на АФБ и отстрани БФАС

Снимка: opoznai.bg

Министерството на младежта и спорта официално вписа АФБ (Автомобилна Федерация на България) в своя регистър на лицензирани спортни федерации. Изненадващо обаче е, че няма публикувана никаква официална заповед за това от страна на министерството.

При справка в регистъра става ясно и че БФАС (Българска Федерация по Автомобилен Спорт) вече не фигурира в него, за което също няма заповед. При разговор с наши източници близки до БФАС се оказа, че те не са били уведомени за такова решение, а пък камо ли да са получили заповед която евентуално биха могли да оспорят в съда.

Имайки напредвид, че БФАС активно работи по своя съкратен календар за сезон 2022, едно такова решение на министерството буквално изхвърля зад борда всяко едно предстоящо състезание в последния момент обезмисляйки часовете труд, подготовка и намиране на финансиране на всеки един организатор и състезател. И на въпроса на феновете дали ще има рали „Сливен“, то нашата медия най-вероятно ще трябва да отговаря с не.

Според редица източници тази поредна политическа машинация е направена с оглед предстоящата визита на представители от ФИА, които са изпратени за да се запознаят с проблема в родния автомобилен спорт.

Според писмо публикувано на сайта на АФБ от ФИА ще изпратят Робърт Рийд (Заместник президент по спорта) и Пиер Кетерер (Ръковидител по Управление, почтеност и регулаторни въпроси на ФИА) у нас, като те най-вероятно ще говорят със служебния министър на спорта Весела Лечева, която също по подобие на своите предшественици взима изцяло политически решения без да се интересува по никакъв начин какво мислят спортистите.

Междувременно от сайта на АФБ става ясно, че се свиква общоизборно събрание на 26-ти ноември понаквайки членуващите клубове да изберат нов председател на сдружението.

Докато пишем редовете на този материал редица състезатели вече пътуват към министерството със своите състезателни автомобили в знак на спонтанен протест на поредната абсурдна ситуация в която е хвърлен родния спорт.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]