Министерството на младежта и спорта спира регистрирането на клубове по автомобилен спорт

Снимка: Рали Сливен 2018/Rally Sliven 2018 - Неделя/Sunday © Copyright: Boris Barbolov / LAP.bg

От съобщение поместено в сайта на БФАС става ясно, че от Министерството на младежта и спорт (ММС) спират вписването и премахването на спортни клубове в регистъра по чл.9, ал.1, т.1 от Закона за физическото възпитани и спорт. Причината за това решение се дължи на течащите съдебни спорове между АФБ (Автомобилна федерация на България) и ММС по повод издадените заповеди за отнемане на лиценза на АФБ и даването на нов на БФАС.

По указания на ММС всички състезания от спортния календар за сезон 2022 трябва да бъдат организирани само от вписаните клубове в регистъра по чл.9, ал.1, т.1 от Закона за физическото възпитание и спорт , които са 12 на брой.

Според ЗФВС до състезание се допускат само състезатели лицензирани към вписаните в регистъра на ММС клубове.

Молим всички желаещи да участва в състезаният да изберат някой от тези клубове и да се свържат на посочената електронна поща с тях„, се гласи в съобщението в сайта на БФАС.

Това на практика означава, че все пак през 2022-година родните фенове, състезатели и деятели на спорта ще могат да се насладят на състезанията планирани в календара на БФАС. Заедно с това обаче родния спорт отново е хвърлен в поредния прецедент, като само и единствено 12 клуба имат правото да организират състезания и да лицензират пилоти.

Дали обаче това решение на ММС ще доведе до отлив на състезания поради липсата на някои ключови клубове? За съжаление на този етап няма как да знаем.

Клубове членове на БФАС записани в регистъра по чл.9, ал.1, т.1 от Закона за физическото възпитание и спорт:

 1. АСК ДУНЕВ РЕЙСИНГ
 2. АСК ДАМАСЦЕНА АЛБА
 3. АМСК 4 Х 4 СОФИЯ
 4. АСК ДЖОРДАН РЕЙСИНГ ТИМ
 5. СК БРЕСЛАУ
 6. АСК СТАРИ СТОЛИЦИ 2002
 7. АСК ПРОСПИЙД
 8. АСК ВЛЪЧКОВ РЕЙСИНГ ТИЙМ
 9. АСК БОЖЕНЦИ
 10. АСК НИКОЛОВ МОТОР СПОРТ
 11. АСК АРТ РЕЙСИНГ
 12. АМСК БОИЛА АВТОМОТОР СПОРТ

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]