Министерството на младежта и спорта отне лиценза на АФБ

Със заповед с номер РД-09-393 издадена на 18.05.2022 г. от Министерството на младежта и спорта отнеха лиценза на Автомобилна Федерация на България. Тази заповед идва след като преди няколко седмици министъра на спорта Радостин Василев сподели, че има съмнения за неправилно издаден лиценз от страна на министерството по време на управлението на Красен Кралев.

От заповедтта става ясно, че причината за отнемането на лиценза на АФБ се основава на два протокола издадени от Комисията по лицензиране и регистрация. За съжаление нямаме яснота точно какво е разписано в тези протоколи и точно какви са причините за отнемането на лиценза.

С тази заповед чисто на хартия означава, че през сезон 2022 няма да се провеждат никакви състезания поради липсата на лицензирана от министерството федерация. Дали обаче настоящия сезон ще може да бъде спасен тепърва ще разберем. От ММС трябва да издадат лиценз на нова федерация която да поеме функцията на АФБ. Дали това ще бъде БФАС и кога ще се случи това тепърва очакваме да разберем.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]