Мико Марчик най-бърз в квалификациите на рали Канарски Острови, Микелсен стартира пръв по трасето

AUTO - ERC - RALLY ISLAS CANARIAS 2020
Снимка: FIAERC

Мико Марчик и Симон Господарчик (Skoda Fabia Rally2 Evo) записаха най-добро време във вчерашния 3,45 километров квалификационен етап. Най-близо до тях бе екипажът на Крейг Брийн и Пол Нейгъл (Hyundai i20 R5), които записаха с 0,75 секунди по-слабо време от полското дуо.

Третото най-добро време е за Хосе Ракетата Суарез и Алберто Иглесиас (Skoda Fabia Rally2 Evo), които записаха с едва 0,1 секунди по-слабо време от това на Брийн Нейгъл.

Андреас Микелсен и Андрес Яегер са с четвърто най-добро време, като те избраха да стартират първи по трасето за разлика от победителите Марчик Господарчик, които пожелаха да са дванадесети на старта.

Челната петица се затваря от миналогодишният победител в рали „Канарски Острови“ Пепе Лопез, следван от Нил Солас и Оливър Солберг на шесто и седмо място. Младия Солберг, който отново е зад волана на Fabia Rally2 Evo, ще стартира петнадесети по трасето. Той също така се оплака и от странна миризма в купето, която вероятно идва от ауспуха на автомобилът му.

Междувременно Алексей Люкянук записа едва 34-то време с 14,97 секунди по-бавно време от това на Мико Марчик. Руската ракета е имала и проблеми с местната полиция заради прекалено агресивното си загряване на гумите преди старта на отсечката.

Българското дуо на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов записаха 44-то време в генералното класиране на квалификационния етап и девето в RC4.

Същинската част от рали „Канарски Острови“ стартира днес от 12:19 ч. българско време. Можете да видите часовия график от тук, докато същото време следете нашата фейсбук страница за живи предавания от етапите.

Екипажите очакват днес и утре да има сериозни шансове за дъжд, което допълнително ще ги затрудни.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]