Микелсен с тестове на i20 R5

Новото попълнение на Хюндай Моторспорт до края на този сезон Андреас Микелсен, бе седна зад волана на i20 R5 с оглед подпомагането на разработването на автомобила на корейският производител.

Преди няколко седмици от Хюндай оповестиха новината, че Микелсен ще се присъедини към техните редици в оставащите три кръга от шампионата през тази година. Но преди да получи възможност да седне зад волана на i20 WRC  като официален представител на отбора, Микелсен прекара два дни през миналата седмица във Франция зад волана на подготвен за макадам i20 R5.

Както знаете Микелсен има две победи през този сезон в WRC2 категорията зад волана на Шкода Фабия R5, като инженерите на корейският тим веднага се възползваха от неговите услуги и познания на този тип автомобили за да подпомогне разработването на тяхната машина.

„Важно е ние да продължим да работим и разработваме колата – заяви мениджърът отговарящ за частните програми Андреа Адамо. – Благодарение на неговите участия във WRC2 от началото на сезона, Андреас разполага с добър опит зад волана на R5 машина. Благодарение на неговите насоки и информация ние можем да продължим с подобряването на i20 R5 за нашите бъдещи и настоящи клиенти.“

Както виждате от видеото през тази седмица Микелсен вече се фокусира изцяло върху i20 WRC. В понеделник той направи тестове с колата във Франция и ще получи още два дни (този четвъртък и петък) за подготовка в Испания с оглед предстоящият испански кръг от шампионата.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]