Микелсен с възможност да се присъедини към Хюндай

Този петък в Португалия, Андреас Микелсен ще седне зад волана на Хюндай i20 Coupe WRC с евентуална опция за присъединяване към отбора до края на сезона.

Мениджърският екип на Микелсен работи усилено върху намирането на автомобил на пилота, като до момента текът преговори с Тойота, Хюндай и Ситроен едновременно. Днес стана ясно, че до края на следващата седмица ще има пълна яснота за бъдещето на норвежецът.

Първоначално всички слухове водеха към евентуално заменяне на Юхо Ханинен за Андреас Микелсен в редиците на Тойота, поради лошото представянена финландецът.

Това обаче се промени днес, след като от Хюндай ще допуснат Микелсен на техните тестове преди рали „Португалия“.

Това ще бъде първото качване на Андреас Микелсен зад волана на новата генерация автомобили след тестовете на Поло R WRC 2017. Норвежецът не разкрива в детайли на какво ниво са преговорите му с Хюндай,  като единствено сподели, че се надява да бъде организирано нещо съвсем скоро.

„Ние сме в преговори с всички, но не става въпрос само за този сезон или за следващия, говорим за бъдещето – коментира Микелсен. – Ситуацията изглежда все по-позитивна от рали „Швеция“ насам.“

Решението на Хюндай да допуснат Микелсен изненада абсолютно всички специалисти в този спорт, като се има в предвид че Ньовил,Сордо и Падън разполагат с договори до края на следващия сезон.

„ Изглежда, че от Хюндай поемат към още по-сериозно въвличане в WRC – коментира източник на английското издание motorsport.com. – С четвърта кола догодина тези момчета ще са непобедими.“

Микелсен бе единственият пилот от разформированият тим на Фолксваген, който не успя да се сдобие с договор за сезон 2017. Въпреки това норвежецът взима периодични участия в WRC2 за отборът на Шкода, като вече има две победи от две участия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]