Микелсен: Решението на ФИА е юмрук в лицето ми

P-20161120-00493_News

Бившият пилот на Фолксваген заяви че, решението на ФИА да не позволи по-късната хомологация на Polo R 2017 е един „юмрук в лицето му“ и поставя тазгодишният сезон на норвежецът под голяма въпросителна.

След решението на Фолксваген да се откаже от спорта и преминаването на Ожие в М-Спорт и Латвала в Тойота, единственият шанс за Микелсен да седне зад волана на автомобил от 2017 бе да стартира своя частна програма.

„Не знам какво повече можеше да направя за да имам кола през този сезон – коментира Микелсен пред английското издание Autosport. – Почти през целият минал сезон се намираш на втора позиция при пилотите и спечелих последното рали за сезона.

„Общо взето всичко което можеше да се обърка за мен се обърка.Заедно с това прекалено късното обявяване на намеренията на Фолксваген също бе още един юмрук в лицето.“

На рали „Монте Карло“ норвежецът седна зад волана на Шкода Фабия R5, като повече от очаквано спечели състезанието в WRC2 категорията. Въпреки това според Микелсен няма много смисъл да участва през новия сезон ако не е с WRC автомобил от новото поколение.

„Трябва да съм в кола от 2017- твърдо разяснява той. –Мога да намеря финансиране за да участвам с миналогодишен автомобил, но ще излезе прекалено скъпо и ще мога да се боря едва за осма позиция. Казано честно не си заслужава.

„За да съм честен, аз съм професионален пилот и не смятам че, трябва да си плащам за да карам. Правил съм го преди и не смятам да го правя отново. Ако го направя то ще покажа спорта в една негативна светлина и смятам че, няма какво да се доказвам повече.“

Тазгодишният сезон на Микелсен е почти обречен без сериозен бюджет зад гърбът си, въпреки че норвежецът може да наеме автомобил от М-Спорт за да направи някое друго участие.

Едно е повече от сигурно и това е че, бившият пилот на Фолксваген ще бъде част от опознаването на всяко едно рали от календара за да може да бъде в час с обстановката на всяко едно рали.

„Разполагам с възможността да разгледам как се справя всеки един отбор и мога да си разясня картинката за това кое би било най-доброто място за мен през сезон 2018, когато възнамерявам да се върна и да се боря за световната титла“, заключи Андреас Микелсен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]