Микелсен работи по завръщането на Polo WRC

Rally Monte Carlo 2016

Бившият пилот на Фолксваген Андреас Микелсен, се е насочил към завръщането си в WRC зад волана на Polo R WRC 2017.

Норвежецът остана без място в WRC, след решението на Фолксваген, като на рали „Монте Карло“ взе участие зад волана на Шкода Фабиа R5 в WRC2 категорията.

„Искам Поло-то, това е единствената кола която знам как да карам – заявява Микелсен пред английското издание Motorsport News.- Навъртял съм толкова много тестови километри с нея превръщайки се в един специален автомобил за мен.

„Трябва да намеря спонсори за да постигна тази цяло, като ще се опитаме да вземем участие с колата на рали „Португалия“ и в последствие рали „Полша“. Искам да взема участие в поне три състезания и да успея да си намеря място в заводски отбор през следващия сезон. Всички работят много здраво а от Фолксваген правят каквото могат.“

Преди време от Фолксваген обявиха че, все пак може да видим Polo R WRC 2017 още през този сезон, но само в частни ръце и без нуждата от никакви средства от страна на немския производител.

От мениджърския екипа на Микелсен са заявили пред wrc.com че, дискусията с Фолксваген е вървяла добре, но без хомологация нещата няма как да се случат. Тази процедура би могла да се случи през сезона единствено при съгласие от страна на четирите заводски отбора, който от своя страна не изявиха такова желание при направената предварителна среща в Монако.

„ Ралито мина много добре, но в крайна сметка искам да карам възможно най-скоро  WRC автомобил – коментира представянето си на Монте Карло, Микелсен. – 2017 е трудна за мен, отборите са подписали със своите пилоти,но ние работим здраво и се целим да се превърнем в най-конкурентния отбор през 2018.

„През тази година ще направя опознаването на всички кръгове от шампионата и ще се опитаме да намерим бюджет за да участваме възможно в най-много ралита за да сме готови за сезон 2018.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]