Микелсен пропуска Португалия заради COVID-19

Снимка: Янус Рийд /Red Bull Content Pool

Лидерът в WRC2 шампионата Андреас Микелсен ще пропусне рали „Португалия“ през този уикенд, след като е дал положителен тест за COVID-19.

„Очевидно съм съкрошен най-вече за отбора – коментира Микелсен. – Въпреки че, не се чувствам болен. Аз спазвам напълно правилата и съм се самоизолирал. Ще направя всичко възможно за да съм на 100 процента във форма за предстоящото рали Сардиния.“

От Toksport, отборът с българските механици, ще пристигнат все пак в Португалия, но само с един пилот и това е Марко Булакиа.

Андреас Микелсен за сега води в шампионата с аванс от 35 точки след победа в рали „Монте Карло“ и второ място в рали „Арктик“. На рали „Хърватска“ норвежецът повреди окачването на своята Fabia Rally2, като въпреки това той завърши на пето място и спечели бонус точките в пауър етапът при WRC2.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]