Микелсен потвърден за тестов пилот на Pirelli

Andreas Mikelsen testov pilot na Pirelli

31 годишният норвежец бе потвърден официално, че ще започне работа заедно с Pirelli по разработването на новите гуми за световния рали шампионат.

Съвместната им работа ще стартира в средата на следващия месец, като Микелсен ще бъде зад волана на C3 WRC, който ще носи специфичен външен дизайн. Според информацията норвежецът ще тества асфалтовите и макадамови смеси на Pirelli на различни острови в средиземноморието.

От сезон 2021 Pirelli ще бъде единственият доставчик на гуми за световния рали шампионат, както и за придружаващите категории.

„ За да видим до къде сме стигнали с разработките ни в нашата лаборатория смятам, че сме избрали най-правилната комбинация от пилот и автомобил – заяви Теренцио Тестони, мениджър за рали дейностите на Pirelli. – C3 WRC представлява днешните автомобили повече от перфектно. Това ще ни помогне да разработим гумите еднакво добре за всички пилоти.

„Андреас е опитен пилот, който е добре познат със своя професионализъм и усещане за работата на гумите.“

Микелсен, който за последно кара в отбора на Hyundai Motorsport, ще си партнира отново с Андрес Яегер. Работата им ще започне с тестването на твърди макадамови смеси в Сардиния.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]