Микелсен подписа с Хюндай за 2 сезона

Днес на официалната уебстраница на Хюндай Моторспорт бе оповестена новината която очаквахме от доста време. Андреас Микелсен най-накрая успя да подпише договор със заводски тим след няколко месеца несигурност. Този тим, след множество спекулации и прогнози, е Хюндай Моторспорт.

Норвежецът подписа двугодишен договор с корейският производител, което допълнително бетонира плановете за дългогодишна ангажираност на базираният в Алзенау отбор.

„Радвам се, че от Хюндай Моторспорт ми дадоха шанса да се завърна в WRC както трябва с подсигурено място през 2018 и 2019 – заявява Микелсен. – Дори преди първото ми рали за отбора усещам, че се вписвам бързо. За мен е ясно, че се присъединявам към един отбор на световно ниво със сериозни шансове да се бори за титлите при пилоти и отбори.

„Очаквам с нетърпение да им помогна да постигнем тези цели започвайки от Монте Карло догодина.“

Въпреки, че Микелсен вече гледа към Монте Карло, все пак той ще има възможността до края на този сезон да опознае i20 WRC.

„Андреас е един от тези рали пилоти, които се вписват бързо и не се занимават със заобиколки а директно вършат работа – коментира Мишел Нандан. –  От няколкото му посещения в Алзенау неговият професионализъм и решителност изпъкнаха мигновено. Ние сме доволни, че ще разполагаме от неговите услуги в следващите два сезона.“

Както знаете Микелсен вече навъртя няколко тестови километра с i20 WRC с оглед подготовката му за предстоящото през другата седмица рали „Каталуня“.

„Той ни даде доста позитивна и полезна информация. Той също така седна зад волана и на нашата R5-тица – разяснява Нандан. – Нямаме търпения да видим Микелсен в действие, като пилот на Хюндай в последните три кръга от тазгодишният сезон и следващите два сезона.“

Относно другите пилоти от отбора на Хюндай оповестиха, че Ньовил, Сордо и Падън ще продължат техните взаимоотношения за следващият сезон.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2781 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]