Микелсен записа първата победа на Skoda RS Rally2 в Лужица

Снимки: Skoda Motorsport

Лидера в WRC2 шампионата Андреас Микелсен взе участие през миналия уикенд във финалния кръг от европейския рали трофей рали „Лужица“ в Германия. Норвежецът стартира в саксонското макадамово рали с цветовете на Tok Sport WRT зад волана на чисто новата Skoda Fabia RS Rally2.

След общо десет специални етапа и шест етапни победи Микелсен спечели ралито с аванс от 21,6 секунди пред втория Том Кристенсон (Hyundai i20 N Rally2). На трето място завърши Матияс Кале (Skoda Fabia Rally2 evo).

Направихме добър дебют с новата кола – коментира Микелсен. – Условията бяха много тежки с много дъжд през нощта което направи нашата работа изключително трудна стартирайки първи по трасето.

Макадама се превърна в кал на доста места и бе доста трудно да се преценя сцеплението. Целта ни преди старта на ралито бе да спечелим състезанието и да покажем възможностите на този автомобил.

Опитах се да карам възможно най-разумно, защото катастрофирането не бе опция. Ние просто се опитвахме да победим без да поемаме излишни рискове и мисля, че успяхме да се справим. Изградихме добър аванс още от самото начало и после само трябваше да го контролираме.

Андреас Микелсен е едно от топ имената въвлечени в разработването на новото оръжие на чехите. В първото рали за новата бегачка Микелсен разкрива, че според него баланса спрямо Rally2 evo е една от основните разлики между двата автомобила.

Има голяма разлика между старата и новата кола. Етапите в Лужица са бързи и баланса на новата кола определено е по-добър в бързи завои спрямо старата. Въпреки това трябваше да направим няколко промени през уикенда, но въпреки това потенциала е добър. Мисля, че показахме възможностите на колата и очаквам с нетърпение да разберем как ще се развие проекта за в бъдеще.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]