Микелсен зад волана на C3 WRC на рали Сардиния

Днес в нашата поща пристигна официално писмо от Ситроен Рейсинг, които обявяват, че Андреас Микелсен ще седне зад волана на техният автомобил Citroen C3 WRC.

Норвежецът ще замени Стефан Лефевр на рали „Сардиния“, като така от Ситроен се надяват да подобрят своето положение в шампионата. През този сезон шевроните имат едва една победа на рали „Мексико“ благодарение на изключително рисковият пилот Крис Мийк.

Шефът на спортната програма на Ситроен Ив Матон заяви, че сделката с Микелсен е трябвало да бъде забързана с оглед недостигането на поставените цели на отбора в WRC.

„След шест кръга изглежда, че не постигнахме желаните резултати които си поставихме в началото на сезона- обяснява в официалното писмо до медиите Ив Матон. – В същото време Андреас Микелсен активно търси място зад волана на WRC автомобил. В крайна сметка постигнахме споразумение с него и той ще седне зад волана на един от нашите автомобили на рали „Сардиния“.

„ Мога да кажа, че всички сме въодушевени от тази възможност! Андреас има богат опит на това рали а ние не, след като не взехме участие през миналата година. Имайки в предвид малкото време за подготовка за Микелсен, той няма да има конкретна цел която да гони. Ние просто ще искаме от него той да кара с постоянно темпо което на него му е удобно за да почувства колата.

„Това, че Стефан няма да кара не означава, че е наказан. Ние вярваме в нашата програма за млади пилоти, която е една от най-успешните.“

Микелсен, който първоначално трябваше да участва в италианското рали зад волана на Шкода Фабия, ще разполага с един ден за тестване преди състезанието.

„Не е тайна, че търся възможност да се завърна в топ нивото на този спорт – обяснява Микелсен. –  Щастлив съм, че ще се присъединя към Ситроен на рали „Сардиния“. Ситроен разполага с впечатляваща история в WRC и съм развълнуван, че ще работим заедно макар и за едно състезание.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]