Микелсен води след петъчните сутрешни минавания на рали Германия

Андреас Микелсен и Андрес Яегер повеждат в рали Германия след едва третото си участие за отбора на Ситроен.

Микелсен, който започна сезон 2017 без място в нито един от заводските тимове след излизането на Фолксваген от шампионата, зададе темпото в сутрешните минавания. В началото на деня норвежецът се намираше на втора позиция, но след едно доста сериозно представяне в етапът Granfschaft той повежда в класирането. Пилотът на Ситроен заложи на изцяло меките гуми на Мишлен, което се оказа печелившата стратегия.

В 18.3 километровият четвърти етап Микелсен/Яегер записаха с 7.4 секунди по-добро време от това на Есапека Лапи/ Яне Ферм, като така те детронират От Танак/Мартин Ярвеоя от временното първо място. Разликата между Микелсен и Танак след SS5 SSS Wadern-Weiskirchen 2 (9.27 км) е от 4.1 секунди в полза на Микелсен.

Пилотът на Хюндай – Дани Сордо, също за кратко оглави класирането в първият супер специален етап за деня, но за съжаление испанецът излетя на 600 метра от старта на SS4 и нямаше как да се завърне на трасето.

Себастиен Ожие успя да се възстанови от завъртането си в сутрешният супер специален етап и за сега се намира на трета позиция с изоставане от 1.5 Секунди зад Танак. Французина се намира на две меса и почти 12 секунди пред Тиери Ньовил, който от своя страна излетя в лозята в Mittelmosel и от тогава до обедният сервиз кара с повреди по аеродинамичните елементи на своят автомобил.

Thierry Neuville offroad

Thierry Neuville offroad – Rallye Deutschland WP3
Danke an Kai Rode!

Публикувахте от Rallye-Magazin в 18 август 2017 г.

Двамата конкуренти за титлата са разделени от  намиращият се на четвърта позиция Елфин Еванс, които изостава с 9.2 секунди зад Ожие. Яри-Мати Латвала се намираше на временната пета позиция, но проблеми с двигателя, както и излитане от пътя го изпратиха на десета позиция. За щастие в сервизният парк неговият проблем ще бъде прегледа и се надяваме да бъде и остранен.

Есапека Лапи, Крейг Брийн и Юхо Ханинен имаха излитания от трасета, като след края на SS5 се намират на шеста, седма и осма позиция в класирането, като Лапи успя запише едно доста добро второ време в SS4 Grafgschaft, но като цяло не бе доволен от избора си на гуми за сутрешните минавания.

Хейдън Падън и новият му навигатор Себ Маршал се намират на десета позиция, след като спукаха гума в SS4, докато Крис Мийк е извън топ 40 поради 10 минутното си наказание заради стартиране по системата рали 2. Лидер в WRC2 е Ян Копецки, следван от Понтус Тидеман и Тимо Сунинен.

Първият днешен следобеден етап Mittelmosel 2 (22.00 км) стартира от 17:17 часа българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]