Микелсен без WRC автомобил за рали Португалия

Андреас Микелсен не успя да си подсигури WRC автомобил за рали „Португалия“, а вместо това ще вземе участие за пореден път зад волана на Фабия R5.

Докато преговорите на бившият пилот на Фолксваген с потенциалният му нов отбор все още са в действие неговото име изскочи в списъка със заявките на рали „Португалия“ зад волана на R5 автомобила на Шкода.

До момента сезона на Микелсен премина с две участия на асфалт, които спечели, един тест с Хюндай и тест на макадам с Шкода Фабия R5.

„Ще участваме с два автомобила в Португалия – коментира Мишел Храбанек, спортен директор на Шкода Моторспорт. – Една от тях ще бъде карана от Понтус а за другата помолихме Андреас да вземе участие с нея.“

Третият пилот на Шкода Ян Копецки няма да вземе участие на рали „Португалия“, поради застъпването на поредният кръг от националния чешки рали шампионат в който то ще вземе участие.

На рали „Португалия“ Микелсен ще се изправи срещу топ конкуренцията от WRC2, като за  това състезание са се заявили абсолютно всички екипажи взимали участие до сега.

В класирането на WRC2 лидер е Понтус Тидеман, който от своя страна спечели всяко едно състезание в което Микелсен не е участвал.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]