Микелсен аут преди старта на Рали Германия, доминация на шейкдаун-а за VW.

От Фоклсваген съобщиха че само два, от техните екипажа ще стартират утре в ADAC Рали Германия. Причината поради която Андреас Микелсен няма да участва, е тежка фрактура на седмия и осмия прешлен от гръбначният стълб за неговият навигатор Мико Макула. Болките на скандинавеца  са от Рали Финландия и няма шанс да успее да се възстанови за ралито.

На шейкдаун-а, германският отбор постави своят ритъм, Латвала с най-добро време 2мин. 23.05сек. След него се нарежда Дани Сордо само на 0.7сек, заедно с Тиери Ньовил който ги придружи с 0.1сек  разлика от Сордо. Себастиан Ожиер даде четвърто време,пред Новиков. Скандинавският пилот Мико Хирвонен се нареди след тях,следван от Мадс Осберг.

 

Ето какво казаха някой пилоти след шейкдау-на ADAC :

Яри-Мати Латвала: Исках да видя как ще се развият събитията, чувствам се уверен. Колата върви добре, но това рали е доста трудно и никога не се знае. Тук е възможно най-сложното асфалтово трасе в календара. Не мисля да карам под напрежение. Само искам да стартирам релаксиран, и да видим как ще се развие всичко.”

 

 

 

Дани Сордо: „Това бе добро представяне,да но за мен е по важно, това че времената ми се подобриха с всяко минаване по трасето. Първите стъпки са най-важни и за сега съм доволен. Усещам добре колата. Направихме малки промени по настройките и за сега сме доволни и готови за пълна атака.”

 

 

 

През тази година за първи път в Рали Германия ще стартира от Harry-Blum-Platz в 16:45(месно време) утре, малко преди да бъдат превзети две нови нощни отсечки.

 

Ето класирането след Шейкдауна:

1.Яри-Мати Латвала  2мин. 23.5сек.

2.Дани Сордо              2мин. 24.2сек.

3.Тиери Ньовил              2мин. 24.3сек.

4.Себатиан Ожиер      2мин. 24.9сек.

5. Евгени Новиков       2мин. 25.1сек.

6. Мико Хирвонен       2мин. 25.5сек.

7. Мадс Осберг            2мин. 25.7сек.

8. П-Г Андерсон            2мин. 26.3сек.

9. Насер Ал-Атия          2мин. 27.2сек.

Видео от днес :

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]