Мийк спечели рали Мексико след един драматичен финал

Крис Мийк и Пол Найджъл спечелиха  едно инфарктно рали „Мексико“ в неделя, особено след като излетяха от трасето в последният етап от надпреварата на километър от финала.

Мийк водеше в надпреварата с почти 40 секунден аванс пред Себастиен Ожие преди старта на последният етап за деня в планините покрай Леон. Грешката на пилотът на Ситроен се случи на точно 750 метра от финала, като трябваше да се ориентира около паркираните автомобили. В крайна сметка Мийк успя да прекоси финиша със спукана гума и закачена лента за безопасност. Неговият аванс се стопи на 13.8 секунди, подсигурявайки му победата и счупвайки каръкът на Ситроен.

Rally Guanajuato México 2017 / Kris Meeke´s exit & win @ Power…Rally México win in Kris Meeke style 😲
Watch the Re-Live + Highlights + Onboards on wrcplus.com 📺
#WRC Citroën Racing Michelin Motorsport OneBet.com DJI Lexar Certina Panta Racing Fuel

Публикувахте от WRC в 12 март 2017 г.

„Може би ще разказвам тази история хиляди пъти за в бъдеще- коментира Крис Мийк. –  Изключително съм ядосан на себе си за тази грешка. Колата се позиционира широко след голяма компресия и ние се оказахме големи късметлии. Веднага се опитах да се върна колкото може по-бързо понеже знам че, можехме да спечели все още.

„Главното което постигнахме е, че разкрихме потенциала на C3 WRC. Също така съм горд и доволен от работата на целият екип, като този резултат е за тях.“

На второ място в генералното класиране завърши екипажът на Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия. Ожие може и да съжалява за грешката която му коства победата, но има повод да се радва след като излиза на чело с осем точки в шампионата детронирайки Яри-Мати Латвала.

P-20170313-00025_News

На трето място с пасив от 45.9 секунди завърши екипажът на Тиери Ньовил/Николас Жилсул. Белгийското дуо може да си отдъхне след като също счупи каръкът от последните два неуспешни кръга за тях. Ньовил успя да спечели пауър етапът взимайки изключително ценните пет точки за битката при пилотите.

От Танак остана постоянен в неделя и завърши в рали „Мексико“ на четвърта позиция с около минута преднина пред петия  Хейдън Падън. Кивито продължаваше да има технически проблеми в неделя, но за радост на екипа той успя да стигне до финала записвайки най-доброто си класиране от началото на сезона.

Яри-Мати Латвала и Юхо Ханинен завършиха на шеста и седма позиция. Техническите проблеми на Латвала от петък му попречиха да постигне по-добро класиране, докато Ханинен трябваше да се бори със заболяване през целият уикенд.

Дани Сордо, Елфин Еванс и победителят в WRC2 Понтус Тидеман затварят челната десетка.

През следващият месец шампионатът се завръща в Европа за асфалтовият ад на рали „Корсика“ на 6-9 Април.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]