Мийк призна грешката си за инцидента по време на тестовете за Швеция

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 - WRC MONTE CARLO

Пилотът на Ситроен в WRC Крис Мийк, пое пълна отговорност за инцидентът си по време на подготовката за рали „Швеция“ през миналия уикенд.

В предпоследното си минаване по трасето северно-ирландецът се заби в канавка, след което се обръща по таван. Според информация от Ситроен няма големи щети по автомобила.

„Грешката бе моя – коментира Крис Мийк. – Спирах за завой и влязох в канавката от вътрешната му страна и колата се обърна. Това е, инцидентът бе с много бавна скорост. Въпреки това деня мина добре за нас и ние направихме добър прогрес.

„Доволен съм от резултатите в подготовката ни за ралито. Акот инцидентът се бе случил по-рано през деня със сигурност екипа щеше да поправи колата за нула време и да продължим с тренировките. Затова ние тестваме и такива неща се случват.“

Подготовката на екипа на Ситроен за рали „Швеция“ започна още от самото начало накриво, след като Крейг Брийн отнесе задницата на C3 WRC ден преди сесията на Мийк.

На рали „Швеция“ Крис Мийк ще се опита да направи всичко възможно да запиша своите първи точки за сезона, след като отпадна на рали „Монте Карло“. Това означава че, той ще стартира сред последните WRC автомобили в Швеция, което може да му донесе огромно предимство с оглед предвижданите тежки валежи на сняг през състезателния уикенд.

„ Условията на рали „Швеция“ са доста трудни да преценяване. Ако е заледено и има дори и малък слой сняг ще изпитваме проблеми, но ако е само сняг е вероятно да сме в добра позиция за атака“, разяснява позицията си Крис Мийк.


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]