Мийк оглавява класирането в шейкдауна на рали Каталуня

Крис Мийк и навигаторът му Себ Маршал записаха най-доброто време в 2 километровият шейкдаун от рали „Каталуня.

Екипажът на Тойота постигна с 0.3 секунди по-добро време от това на Дани Сордо/Карлос дел Барио, следвани от Яри-Мати Латвала/Мика Антила на 0.1 секунди.

Отсечката бе разделена на две, като 1 километър от нея бе изцяло на макадам, преди да премине на асфалт. Макадамът беше превърнат от вчерашните тежки дъждове в кал, но очакванията за утре са макадамът по отсечките да е сравнително изсъхнал.

Тиери Ньовил бе човекът, който зададе темпото при първите минавания, преди Сордо да го детронира при вторите минавания. Мийк записа своето топ време в третото си минаване.

Тиймо Сунинен записа четвърто най-добро време пред Такамото Катсута. Ойт Танак, Себастиен Ожие, Себастие Льоб, Тиери Ньовил и Елфин Еванс затварят челната десетка.

Поради тежките дъждове организаторите разрешиха на екипажите да преминат през макадамовите етапи днес сутринта.

„Определено имаше нужда от това да се направи – коментира Крис Мийк. – След мусона който се изля, условията на етапите със сигурност не са същите. Така ще имаме възможността да сме по-сигурни в изборът си на гуми.“

Същинската част от рали „Каталуня“ започва утре от 10:23 ч. със седем километровият макадамов етап Grandesa 1.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]