Мийк все по-близо до победата в Мексико

Крис Мийк и Пол Найджъл увеличиха преднината си в генералното класиране спрямо Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия след края на съботният ден, като разликата между двата екипажа е от 30.9 секунди.

„ След доброто ни представяне в сутрешните минавания ние знаехме че, следобедните ще са решаващи за ралито особено след изборът ни на по-твърда смес спрямо нашите директни съперници- коментира Мийк, който заложи на твърдата смес въпреки предупрежденията за дъжд. – Това решение трябваше да се получи и в крайна сметка постигнахме желаният резултат.

P-20170312-00075_News„ В най-дългият етап успях да увелича преднината си. Сега разполагам с добър аванс в генералното класиране, но това не означава че трябва да се отпускаме в последният ден от ралито. Радвам се, че успяхме да покажем потенциалът на нашата кола и се радвам също че, показах възможността си да съм по-бърз от Ожие в идентични за двама ни условия, без никои да споменава стартовият ред за причина.“

Пилотът на Ситроен спечели едва един от деветте съботни изключително прашни етапа в планините около Леон. Тази победа в „Лахас де Оро“ (38,31 км) се оказа решаваща за битката между Мийк и Ожие, след като французина се завъртя и изгуби цели 20 секунди в опит да се върне в правилната посока.

Rally Guanajuato México 2017 / Saturday Impressions#WRC Rally México Saturday wrap: https://goo.gl/kiglZP

Публикувахте от WRC в 11 март 2017 г.

 
„Никога не съм доволен когато губя време, но нямам никакви угризения заради това- обясни Ожие. –  Направих каквото можах днес, натисках без да преминавам границата, но това се оказа недостатъчно. Единственото което постигнахме днес е уеднаквяване на темпото на Крис, който свърши много добра работа.

„ Когато условията са такива трябва да подходиш умно и да мислиш основно за точките, които ще ни дойдат добре с оглед шампионата. Все още остават още доста километри до края и може да се случи всичко. Ние трябва да продължим в същият дух, да останем фокусирани и да притискаме Крис защото нищо не се знае какво може да се случи до финала.“

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 - WRC MEXICOОжие записа две етапни победи, като завърши деня с аванс от 39,6 секунди пред третият в генералното класиране Тиери Ньовил, който също записа етапна победа. Въпреки че, белгиецът съжалява за изборът си на мека смес за следобедните минавания в които се очакваше да завали дъжд, той успя да се справи без излишни драми и за сега мястото му на подиума е почти подсигурено.

От Танак завърши деня на четвърта позиция със своята Фиеста WRC. Естонецът изпитваше проблеми с намирането на правилните настройки, което го накараха да заложи сигурно темпо. По аналогичен начин, плюс спукана гума, премина деня и за Хейдън Падън, който се намира на пета позиция.

wrc_0312_01

Яри-Мати Латвала успя да прескочи своят съотборник Юхо Ханинен в битката за шестата позиция в предпоследният етап. Съботният ден също не мина никак лесно за Латвала, като в сутрешните минавания финландецът имаше проблеми със спирачките, докато следобед спука гума на същият камък в който спука гума и Падън.

Ханинен завърши на седма позиция, като дори достигането му до финала е чиста победата за него след здравословните проблеми които е получил в петък вечерта.

Дани Сордо завърши на осма позиция в класирането. Проблемите които имаха той, Падън и Ньовил с i20 WRC  в петък се оказаха задръстен горивен филтър, като в съботният ден автомобилите на Хюндай работиха повече от перфектно.

Елфин Еванс и лидерът в WRC2 Понтус Тидеман затварят челната десетка.

Day2

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]