Местната власт на Северна Ирландия ще дискутира кандидатурата си за приемане на кръг от WRC

Снимка: Александре Жулиамонт ERC рали Ирландия

От няколко дни насам стана ясно, че местният парламент на Северна Ирландия е започнал дискусия за стартиране на процедурата по кандидатстването за кръг от световния рали шампионат, като желанието е керванът да пристигне в тяхната част на острова още през следващия сезон.

Тази дискусия стартира в момент в който рали „Уелс“ не е потвърдено, че ще бъде част от календара през сезон 2021. Така желанието на Северна Ирландия да приеме кръг от световния рали шампионат за периодът от три години е повече от реален, като основната цел е WRC да остане на острова.

Според слуховете инициаторите на това са Крис Мийк и Крейг Брийн, които са двама от най-популярните пилоти в WRC с ирландски произход.

В миналато и по-конкретно през 2007 г. и 2009 г., Северна Ирландия бе домакин на WRC, а на по-късен етап бе дългогодишен приемник на IRC и ERC до 2016-та.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]