Мексико се завръща в календара за сезон 2023 на WRC

Рали „Мексико“ се завръща в календара на световния рали шампионат след двугодишно отсъствие. Новината дойде на специално събитие проведено от организаторите на надпреварата в понеделник.

За последно шампионата бе в Мексико именно когато COVID-19 пандемията придоби световни размери. Oрганизаторите на надпреварата дори бяха принудени да отменят последния ден от ралито за да могат екипажите и отборите да се приберат възможно най-бързо преди каквито и да е било рестрикции за пътуване да ги застигнат.

През тази година надпреварата също е имала възможността да се завърне в календара заедно с рали „Аржентина“, но промоутъра и отборите са се отказали от тази възможност поради високите разходи по логистиката на новите хибридни автомобили.

Датата за предстоящото рали „Мексико“ не е ясна, но е ясно, че региона на Гуанахуато отново ще приюти шампионата.

Според информацията с която разполагаме, от промоутъра на световния рали шампионат целят календар 2023 на WRC да се състои от 14 кръга. Осем състезания в Европа и шест извън нея са в плановете на промоутъра, като една от тези надпревари извън стария континент ще бъде рали „Сафари“, което разполага с няколкогодишен договор. Допълнително започнаха да се увеличават слуховете за завръщането и на рали „Германия“ в календара, която отсъства от 2019-та насам, но това тепърва се очаква да бъде потвърдено.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]