Матон смята, че Ипр има бъдеще в WRC въпреки тазгодишната отмяна

Само няколко седмици преди да дойде редa и на белгийското рали, за съжаление то бе отменено поради сериозното увеличаване на случайте със заразени от COVID-19 хора в страната.

Губернатора на западна Фландрия Карл Декалуве смята, че  „би било безотговорно да разрешим на WRC да се проведе в Ипр“, като коментара му бива подкрепен и от кмета на града Емили Талпе.

„Изключително много сме разрочаровани, че след толкова усилия от страна на организаторите състезанието трябваше да се отмени – смята Ив Матон, шефът на рали дисциплината във ФИА. – Въпреки това най-важно е здравето на всички. С 100-те заявени екипажа работата и желанието на организационния екип не са били незабелязани.

„Определено показаха, че дори състезание в Белгия заслужава да има място за в бъдеще в календара на WRC.“

Рали „Ипр“ винаги е било една от топ рали дестинациите в Европа, като дори и извън от големи шампионати списъка със заявеките участници винаги е дълъг. Това се случва благодарение на уникалността на изключително високоскоростните асфалтови етапи което е предпоставка за сериозен адреналин и големи емоции за екипажи и зрители.

След отпадането на надпреварата в календара остава само една надпревара и това е рали „Монца“ за което наскоро писахме, че има финансови затруднения за да приеме световния рали шампионат. Ако надпреварата успее да се проведе то лидера в шампионата Елфин Евънс ще има доста сериозен шанс да запише името си сред имена като Колин Макрей и Ричард Бърнс.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]