Матон: Льоб и Ожие може да работят заедно във WRC

От Ситроен настояват, че потенциалното завръщане на тандема Себастиен Ожие и Себастиан Льоб няма да повтори моментът със затегнатите взаимоотношения от преди години, когато двамата бяха съотборници във френският тим.

Шефът на отбора Ив Матон заяви миналата седмица, че е приоритет на Ситроен да подпише с Ожие за следващият сезон.  От друга страна преди няколко седмици Льоб седна за пръв път зад волана на С3 2017 на асфалт и определено имаше какво да даде като информация на инженерите на френският тим.

Себастиан Льоб отново в четвено

Всеки момент се очаква деветкратният световен рали шампион отново да седне зад волана на С3 WRC за да тества автомобила на макадам, като заедно с това се разкри и евентуалното завръщане на легендата в определени кръгове догодина.

През 2011 Ожие и Льоб бяха за последно съотборници, но множество решения от страна на ръководството на отбора обтегнаха отношенията на двамата французи един към друг. Тогава Льоб записа поредната си титла, докато Ожие се отправи към програмата на Фолксваген.

„Това няма нищо общо със случилото се през 2011 – заяви Ив Матон. – Ако Себастиен Ожие се върне при нас, то ще е за да спечели шампионата, докато Льоб би взел участие само в определени ралита.

„Нещата стоят по-различно от преди с Льоб. Първо той трябва да тества колата на макадам за да разбере как се чувства с нея на тази настилка. След това ще трябва да преразгледаме неговата програма с Пежо, както и да разберем за бъдещите планове на Пежо.

И накрая решението да излезе от WRC си бе негово, така че решението да се завърне също ще бъде негово отново. Но едно нещо е сигурно и това е ако реши да се завърне ще бъде само и единствено за няколко кръга а не за цял сезон. За Ситроен може да е интересно да разполага и с двамата отново в един отбор.“

Заедно с това изявление Матон допълни, че няма все още напредък по работата с вербуването на Ожие, но държи да бъде уточнен списъкът с пилото на Ситроен най-късно през другият месец.

Пред месец Ожие заяви, че желанието му е да остане в М-Спорт, за да избегне да кара за трети отбор. Французина определено няма да напусне отбора ако от Форд се завърнат в шампионата и подкрепят М-Спорт. За сега тази подкрепа обаче има огромна вероятност да не се случи.

Матон също заяви, че сключване на сделка с Ожие не означава че, някой от настоящите пилоти на отбора ще падне зад борда.

„Крейг и Стефан нямат одобрен вариант за това в колко и кои ралита ще вземат участие догодина. За Крис обаче, той разполага с договор до края на 2018 за цял сезон.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]