Матон: Искам двама от моите пилоти в топ пет на Корсика

Шефът на спортната програма на Ситроен – Ив Матон, очаква да види два от трита WRC автомобила на отбора в топ пет на предстоящото рали „Корсика“. Френският тим има желанието да продължи доброто си представяне от рали „Мексико“ с победата на Крис Мийк, която от своя страна дойде в правилният момент, след трудният старт на сезона.

„Смятам, че Крис и отборът са свършили доста работа относно разработването на колата за асфлат – коментира Матон, визирайки тестовата програма на отбора за френското рали. – През миналата година ние бяхме фокусирани изцяло върху макадам, затова тези тестове бяха от изключителна важност за нас. Имахме възможността да работим върху изцяло подготвена за асфалт кола.

Мийк и Крейг Брийн направиха по ден и половина зад волана на C3 WRC, докато Стефан Лефевр направи само един пълен тестови ден. В Корсика отбора ще разполага с три автомобила.

„Уверен съм че, Крис ще се бори за победата – допълни Матон. – Разбира се че, няма да бъде лесно да се изправи срещу Ожие и Ньовил, но Крис доказа своите познания на състезанието през миналата година.

„Той ще бъде на добро ниво, както и колата. На младите пилоти съм им казал, че искам да видя две коли в топ пет. Това означава че, поне един от тях трябва да е там.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]