Маршавелов с победа на Писта Русе

Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) от отбора на “КА-2 Рейсинг Тийм” записа безапелационна победа на “Писта Русе” – трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Пловдивчанинът бе най-бърз в серия “Макси” и през вчерашните квалификации, когато записа най-доброто време в серията и си осигури полпозишъна за днешния старт. В днешното състезание, Маршавелов записа първата си победа за този сезон. В предните два кръга той записа второ място в Бургас, както и едно отпадане на “Писта Енеос”.

Шесткратният шампион на България проведе състезанието си по отличен начин, като води колоната от старта до финала на състезанието във всички 11 обиколки. Той завърши състезанието за 15:01.724мин. и остави зад себе си Румен Киров (Subaru Impreza). На трето място завърши Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Състезанието започна с директна битка между Константин Маршавелов и Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX), като за съжаление Камбуров трябваше да изостане след като бронята на неговия автомобил се разпадна най-вероятно след съприкосновение с Маршавелов. Пилотът на „ЛВ-Авто рейсинг тийм“ започна да губи темпо което позволи на Румен Киров и Илия Царски да го застигнат, докато двамата се намираха в битка помежду си.

В „Туринг“ Иван Влъчков (Honda Civic) изключително бързо успя да набере аванс излизайки начело пред Димитър Кондев (Renault Clio) с когото бяха в пряка битка веднага след старта. До края на състезанието Влъчков взе победата, като след него на стълбичката се качиха Стойл Неков (Honda Civic) и Димитър Кондев.

С победите на Константин Маршавелов в серия “Макси” и Иван Влъчков в серия “Туринг”, отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм” записа първо място в отборното класиране на “Писта Русе”.

Йордан Методиев (Honda Civic) взе победата в клас „Спорт“, като пилотът на „Дианел Рейсинг“ се представи повече от подобаващо. На второ място завърши Александър Димитров – Пъчката (Honda Civic) следван от Симеон Симеонов (Honda Civic).

В едномарковата серия „Лада“ победата е за Крум Крумов, следван от Цветелин Огнянов и Владимир Ганев.

Следващото състезание за сезона е “Писта София”, което е предвидено за 18-19 септрември. Пълните резултати можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]