Маршавелов пред Станев и Василев в квалификациите на “Писта Хасково”

Отборът на пловдивският клуб “КА-2 Рейсинг Тийм” окупира първите три места в квалификациите на “Писта Хасково”, която през тази година ще се проведе на трасето край Калояново. Състезанието е последен кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.

В утрешното състезание на серия “Макси” от първа стартова позиция ще потегли шесткратният шампиона на България – Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X), който записа най-добро време в провелите се днес две квалификационни сесии – 59.589сек.


От втора стартова позиция ще потегли Венцислав Станев (Mitsubishi Lancer Evo X), който записа време само с 0.031сек. по-слабо от това на своя съотборник в “КА-2 Рейсинг”. Трети ще стартира другият пилот с Mitsubishi Lancer Evo X от пловдивския клуб – Камен Василев, който записва най-добрата си квалификация през този сезон.

“Мисля, че се получи доста добра квалификация, както за мен, така и за целия отбор. Доволни сме, но да не забравяме, че същинската част от уикенда тепърва”, сподели Маршавелов след квалификациите днес.

“Доволен съм от квалификацията и резултатите. Мисля, че и тримата сме в доста добра кондиция”, добави Василев след съботния ден.

Най-бърз в серия „Туринг“ днес бе Иван Влъчков записвайки най-добро време от 1:04.235 мин., което е с около шест секунди по-добро от класиралия се на второ място Димитър Кондев. Искрен Веселинов ще стартира от третото място утре.

Александър Димитров бе най-бърз в серия „Спорт“, като след него в челната тройка са Александър Антов и Деян Куманов. Не на последно място от първата позиция в купа „Лада“ ще стартира Крум Крумов, следван от Огнян Патенов и Радослав Колев в челната тройка. Пълните класирания във всичките класове можете да видите от тук.

Официалното откриване на състезанието е в неделя от 10:30ч. В 11:00 часа стартират състезанията в отделните серии, като това в серия “Макси” е последно в програмата на “Писта Хасково”.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]