Маршавелов, Влъчков, Методиев и Лишев с победи на “Писта Eneos”

Константин Маршавелов (КА-2 Рейсинг Тийм), Иван Влъчков (КА-2 Рейсинг Тийм), Йордан Методиев (Дианел Рейсинг) и Иван Лишев (АСК Диамо) са победителите в първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Старта на сезона в тази дисциплина бе даден вчера с първото състезание, което се проведе на “Писта Eneos”. Организатор на събитието бе пловдивския Автомобилен спортен клуб “КА-2 Рейсинг Тийм”.

В серия “Макси”, която бе последна в програмата на събитието, Константин Маршавелов с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X успя да победи Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX) и се поздрави с победата в най-високия клас. Маршавелов стартира от полпозишън, но на втория завой след старта бе изпреварен от Камбуров. Двамата се движеха плътно един зад друг до седмата обиколка, когато в края на дългата права на трасето край Калояново, Маршавелов с прецизна атака от външната страна на левия завой успя да изпревари Камбуров. След като пое лидерската позиция, пловдивският пилот успя да отвори преднина от малко над 7 секунди. В битката за третото място Румен Киров (АСК Старт-М Криводол) успя да победи Камен Василев (КА-2 Рейсинг Тийм). На пето място завърши Диман Георгиев, а шести бе Димитър Георгиев. Илия Царски, който бе четвърти на стартовата решетка получи повреда още след старта и не успя да се включи в битката за призовите места.

В серия “Туринг”, друг пилот на “КА-2 Рейсинг Тийм” – Иван Влъчков бе над всички през неделния ден и завърши като победител в състезанието. Шампионът загуби лидерството на старта, като колоната бе поведена от втория на грида Стоил Неков от “АСК Елена Тийм” с Honda Civic. Неков обаче направи фалстарт. Трети бе Александър Димитров с Volkswagen Golf.

Още преди края на първата обиколка Неков получи повреда и спря извън трасето. Така начело излезе Влъчков, а Димитров допусна грешка и бе изпреварен от Апостолов и Карастоянов. В последната обиколка Карастоянов успя да изпревари ветерана Стоян Апостолов в битката за втората позиция.

Йордан Методиев (Дианел Рейсинг) излезна печелившия от битката за първото място в серия “Спорт”. Той успя да се пребори с Александър Антов (Green Fox Motorsport) и Деян Куманов (АСК Стара Загора) за победата в първия кръг на шампионата. В състезанието участие взеха 17 автомобила.


Александър Антов не успя да потегли навреме в загряващата обиколка и трябваше да стартира от последна позиция. Той записа 10-то време в съботните квалификации. Въпреки това той много бързо влезна в борбата за челните позиции. След една обиколка вече беше стигнал до 6-тата позиция. Начело на колоната беше Деян Куманов, следван от Йордан Методиев. Зад тях битка водеха Александър Димитров (Green Fox Motorsport) и Кристиян Христов (АСК Ефко Рейсинг).

Към средата на дистанцията Антов застигна Христов и Димитров, като бързо ги изпревари. През това време начело излезе Методиев, изпреварил Куманов. Двамата обаче нямаха скоростта да се задържат зад Антов, който имаше много висока скорост на правите. Александър ги изпревари и поведе колоната.

В последната обиколка обаче изглежда Антов получи технически проблем. Той нямаше мощност на излизане от последния завой и бе изпреварен от Методиев, като разликата на финала беше едва 0.1 сек. Трети завърши Куманов, следван от Димитров и Христов. Десятката допълниха Атанас Танков, Димитър Кондев, Деян Деянов, Динко Монев и Любен Емануилов.

В първата от програмата “Купа Лада” лесна победа записа Иван Лишев. Втори стана Веселин Николаев (АСК Диамо) , а последното място на подиума зае Светослав Захов. Четвърти и пети завършиха Дончо Донев и Велизар Добрев. Технически проблеми попречиха на Евгени Семерджиев (АСК Стара Загора) и Владимир Ганев (Хоби Кар) да завършат състезанието.

С победите на Иван Влъчков в серия “Туринг” и Константин Маршавелов в “Макси” отборът на КА-2 Рейсинг Тийм си гарантира и първото място в отборното класиране. Подиум за отбора записа и Кольо Карастоянов.Отборът на АСК Диамо зае второто място, а отбора на ЛВ-Авто Рейсинг Тийм остана на трето място.

Ако сте пропуснали надпреварата можете да я гледате цялата от тук:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3253 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]