Маршавелов, Влъчков и Ерменков отново с победи и в Бургас

Снимки и видео: LAP.BG

Ерменко Ерменков, Иван Влъчков и Константин Маршавелов отново окупираха челото в Бургас, дублирайки своето класиране от Стара Загора в съответните им серии.

При спортистите състезанието мина доста атрактивно като почти във всеки един завой Искрен Веселинов се опитваше да изпревари изключително бързият Ерменко Ерменков. До края на надпреварата двамата завършиха буквално един зад друг. На трета позиция се качи Александър Димитров с неговата Хонда Сивик.

Неделният ден започна с една интересна гонка в серия туринг. Още в самият старт състезанието трябваше да бъде прекратено след като Паришков, Апостолов и Бакалов се удариха (виж видео). За щастие нито един от тях не пострада.

След рестарт, още от началото на състезанието, Иван Влъчков бе безапелационен и зададе темпото до самият край на надпреварата. На втора позиция в серия туринг завърши Росен Русев, следван от Боян Стоянов.

Максималистите започнаха своята надпревара след серия Туринг, като въпреки ударът от съботните тренировки Пламен Камбуров се явни на стартовата решетка.

Пилотът на АСК „Автотранс Рейсинг Тийм“ направи страхотен старт изпреварвайки Васко Въжаров и залепяйки се за бронята на Константин Маршавелов, който поведе колоната, докато Въжаров не изпревари и двамата на влизането на вторият завой. Точно след излизането от него Пламен Камбуров успя да се справи и с двамата си съперници излизайки начело.

Състезанието бе спрямо още преди края на първата обиколка, след като Александър Кръстев излетя от трасето, още в първата обиколка след повреда в неговото Митсубиши Лансър Ево 9. Веднага след него и Васко Въжаров излетя от пътя, което принуди организаторите да спрат състезанието.

След около час по-късно състезанието бе рестартирано с летящ старт и Пламен Камбуров започна да изгражда аванс пред Константин Маршавелов. За съжаление обаче Камбуров получи повреда и трябваше да паркира отстрани на трасето. Така победител в бургаската надпревара е Константин Маршавелов, следван от Николай Георгиев и Ясен Обретенов. Пълните резултати от надпреварата във всичките класове можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]