Мартин Сурилов: Ще бъдем горди да спечелим рали България

Снимка: Ивайло Старчев

Мартин Сурилов и неговият навигатор Здравко Здравков спечелиха по драматичен начин Рали „Стари столици“ преди няколко седмици и екипажът с техния Citroen C3 Rally2 ще бъдат един от основните претенденти за победата в Рали “България”. 

Спечелихте „Стари столици“ след епичен дуел с Пламен Стайков. Каква е вашата цел до края на сезона?

„Много сме щастливи, че успяхме да спечелим домашното си състезание. Определено имаме, какво още да подобрим и научим за автомобила, за да сме още по-бързи, така че за нас тази победа е знак, че работим в правилната посока.  Откакто се състезаваме изобщо, този сезон е първият, в който караме с пълна програма. Почти никога не сме излизали в състезание със стратегия различна от тази да караме, колкото можем по-бързо, във всеки един етап.  Направихме го тази година в Шумен, тъй като точките ще са ни важни за годишното класиране. Кръговете са само четири и нямаме право на грешка.

Рали “България” е специално състезание в календара. Какво би означавало за вас победата в него?

„Рали “България” е история, въпреки че тази година ще е на съвсем ново място. Ще бъдем горди да го спечелим, особено при очертаващата се все по-силна конкуренция. Надяваме се на повече чужди екипажи и атрактивно състезание.  Също така смятам, че до голяма степен титлата ще се реши на това състезание.

Кое е най-важното за победата в едно рали?

„Не мисля, че има нещо конкретно, което да е най-важно за победата в едно състезание. Ако подцениш дори и най-дребния детайл, това може да се окаже фатално.  Със съвременните автомобили изключително важни са правилните настройки. Перфектните записки и доверието между пилот и навигатор винаги ще са на първо място.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]